Politika zasebnosti


VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Spletno mesto in spletna trgovina https://www.lagodie.com je v lasti in upravljana s strani podjetja Lagodie d.o.o. (Vandotova ulica 61, Ljubljana, Slovenia) in je upravljalec vaših osebnih podatkov.

Lagodie d.o.o. se zavzema za zaščito zasebnosti uporabnikov lagodie.com in za zagotovitev optimalne tehnološke podpore za to je varnost (ZVOP-1 in GDPR).
Prenos vseh osebnih podatkov je zaščiten z varnim protokolom SSL.

Z nakupom se strinjate, da bodo vaši osebni podatki shranjeni in uporabljeni izključno za izpolnjevanje naročil, interne arhiv, statistiko in obveščanje o novostih in ponudbah. Vaše osebne podatke bomo obdržali zaupne in jih brez vašega predhodnega soglasja ne bomo posredovali tretjim osebam.

Kadar koli lahko pisno zahtevate, da začasno ali trajno ukinemo uporabo vaših podatkov v tržne namene.

KATERE OSEBNE PODATKE ZBIRAMO?

  • Osebne podatkie o obiskovalcih in kupcih na naši spletni strani. Informacije lahko vključujejo posamezno ime, kontaktne podatke in druge podatke, ki jih navedete na naših kontaktnih obrazcih.
  • Informacije za namen komunikacije glede vašega naročila, kot so vaš e-poštni naslov, telefonska številka, naslov ali vaši podatki na drugih digitalnih platformah in komunikacijskih kanalih.
  • Osebni podatki strank in potencialnih strank, vključno z imeni, kontaktnimi podatki, načini plačila, kreditno kartico in drugimi podatki. Podatke lahko posredujemo logističnim partnerjem, da vaše naročilo lahko izpolnimo.
  • Analitični in poslovni podatki: samodejno zbrani na naših digitalnih orodjih, ki bodo uporabljeni za boljše razumevanje naših uporabnikov, naših izdelkov in spletnega mesta. Zbrane podatke bomo uporabili za izboljšanje izdelkov, vaše uporabniške izkušnje in spletnega mesta.
  • Podatki za tržno komuniciranje z namenom obveščanja o našem poslovanju, izdelkih in posebnih ponudbah. Če ne želite prejemati novic, se lahko kadar koli odjavite. Povezavo najdete na dnu različnih komunikacijskih kanalov ali se za odjavo obrnete na nas po e-pošti.
  • Od obiskovalcev tega spletnega mesta lahko zbiramo osebne podatke za izvajanje anket o storitvah in izdelkih.

Osebne podatke vedno zbiramo na podlagi zakonodaje. Vse zbrane informacije se obravnavajo kot zaupne in se ne prodajo ali posredujejo tretjim osebam.

IP naslovi se zberejo tako, da se vsakemu uporabniku na začetku obiska dodeli piškotek, ki identificira in spremlja nakupovalni voziček. Med drugim lahko lagodie.com na vaš računalnik shrani druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za identifikacijo uporabnika ob naslednjem obisku), ocene člankov in piškotki Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta).

Sejni piškotki se shranijo v pomnilnik strežnika samo za čas obiska in se po nekaj urah nedejavnosti izbrišejo, trajni piškotki pa se v obiskovalčevem računalniku shranijo dlje časa.

KAJ SO PIŠKOTKI?

Za namene izboljšanja uporabniške in nakupovalne izkušnje uporabljamo piškotke za zbiranje informacij na naši spletni strani. Piškotki so majhne podatkovne datoteke, ki se med brskanjem po našem spletnem mestu shranijo v vaš računalnik ali druge naprave (na primer pametne telefone ali tablične računalnike). Omogočajo nam primerjavo in razumevanje potreb naših uporabnikov in opozarjajo na morebitne težave, ki jih imate pri uporabi našega spletnega mesta. Piškotki so bistvenega pomena za učinkovito delovanje našega spletnega mesta in za pomoč pri spletnem nakupovanju. Uporabljajo se tudi za prilagajanje izdelkov in storitev, ki so vam na voljo ali oglaševani, tako na naši spletni strani kot drugje.

Nekateri piškotki zbirajo informacije o brskanju in nakupu, ko dostopate do naših spletnih mest preko istega računalnika ali naprave. Sem spadajo informacije o ogledanih straneh, kupljenih izdelkih in pomikanju po spletnem mestu. Vsi podatki, ki jih posredujejo piškotki so anonimni in nikoli ne bodo vsebovali posameznih podrobnosti, kot so vaše ime, naslov, telefonska številka ali podatki o plačilu, lahko pa vsebujejo našo referenčno številko stranke, ki je edinstvena za vas. 

Za podrobnejše informacije o delovanju piškotkov lahko obiščite www.allaboutcookies.org.

KATERE PIŠKOTKE UPORABLJAMO?

Med obiskom našega spletnega mesta se lahko uporabljata dve vrsti piškotkov:

1 Sejni piškotki

Sejni piškotki se izbrišejo po vsakem obisku našega spletnega mesta. Na primer, ko brskate po naši spletni strani, vas bo zapomnila za čas vašega obiska, vendar bo piškotek odstranjen iz vašega računalnika takoj, ko zaprete svoj internetni brskalnik. Sejni piškotki omogočajo dodajanje izdelka v košarico in nato premikanje po blagajni. Ob zavrnitvi uporabe teh piškotkov prek spletnega brskalnika, ne boste mogli oddati naročila na tej spletni strani.

2 Trajni piškotki

Trajni piškotki si vas zapomnijo za določeno časovno obdobje in omogočajo, da se seznam želja in/ali predhodno ogledani izdelki prikažejo ob naslednjem obisku našega spletnega mesta in ali ste prijavljeni v svoj račun.

OMOGOČANJE IN ONEMOGOČANJE PIŠKOTKOV NA VAŠEM RAČUNALNIKU 

Piškotke si lahko delijo tudi zunanji ponudniki, kot so Facebook, Pinterest in drugi. Več informacij o delovanju njihovih piškotkov je na voljo na njihovih spletnih straneh.

Številni spletni brskalniki ponujajo možnost opozorila, preden se piškotek shrani ali blokira vse piškotke.

Potrjeni piškotki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in olajšajo nakupovanje. Brisanje naših piškotkov ali blokiranje prihodnjih piškotkov pomeni, da morda ne boste več imeli dostopa do določenih delov ali vsebine našega spletnega mesta. To lahko pomeni, da imate težave s prijavo ali upravljanjem uporabniškega računa.
Za več informacij o brisanju ali upravljanju piškotkov obiščite www.aboutcookies.org.